Uitje de Waarbeek – 2020

Uitje de Waarbeek – 2020

Ons jaarlijkse activiteit naar Attractiepark de Waarbeek was dit jaar anders dan voorgaande jaren. Maar doordat de Waarbeek de corona maatregelen op een passende manier heeft toegepast, hebben wij weer een TOP dag gehad. 

Een van de Buddiez had een “glip” in haar voet waardoor ze minder mobiel was maar Buddiez zijn Buddiez en die helpen elkaar altijd! En de Waarbeek is altijd een feest voor groot en klein. 😉 

Omdat wij door de sponsoren werden getrakteerd op een “All Inclusive” kon er weer heerlijk gesmuld worden. En heeft ook onze fotograaf even de tijd genomen voor een snack. Dank Maathuis kraanverhuur en Nijhuis Rioolreiniging, Rioolaanleg & Dienstverlening voor deze prachtige dag en traditie.

Politie uitje

Politie uitje

De eerste activiteit van 2020 is een feit!! 

De aftrap 2020 was op de bijzondere locatie van het IBT in Borne waar wij werden ontvangen op uitnodiging van de Politie Twente. Na ontvangst kregen wij van de politietrainer allemaal een koppel om en uitleg van wat een agent allemaal aan zijn koppel heeft hangen. En dat is best veel namelijk: een pistool, wapenstok, pepperspray, handboeien, kogelmagazijn, en een  multitool.

Vervolgens zijn wij naar de dojo gegaan waar wij hebben geleerd hoe je iemand arresteert en welke regels je daarbij moet volgen.

Na een korte pauze zijn wij naar de “oefenstraat” gegaan en hebben wij een deur mogen intrappen en enkele “ boeven” moeten opsporen en arresteren. Tijdens deze activiteit was er veel aandacht, ruimte en tijd voor het stellen van vragen die allemaal werden beantwoord.

Beste Peter, Thomas en Nicole nogmaals namens alle Buddiez super bedankt voor deze mooie, leuke en leerzame middag.

De foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf Johnny Vinkenvleugel.

Donatie van Varvik Uitvaartzorg!!

Donatie van Varvik Uitvaartzorg!!

Vandaag is Stichting Buddiez verrast door het prachtige geldbedrag van 300 euro. Dit geld gaan we gebruiken om fantastische activiteiten mee te organiseren voor eenzame kinderen/jongeren. Onze voorzitter nam de cheque in ontvangst. Dit is mogelijk gemaakt door @varvikuitvaartzorg.

Het is fantastisch dat de stichting ondersteund wordt door lokale bedrijven!

 

Heel Buddiez Bakt! – Uitje Twentsche Foodhallen

Heel Buddiez Bakt! – Uitje Twentsche Foodhallen

Afgelopen zondag zijn wij bij de Performance Factory geweest en hebben gebruik mogen maken van een van de keukens die de Twentsche Foodhal ter beschikking heeft. Onder de deskundige leiding van Eva hebben wij Pizza’s en koekjes gebakken met als afsluiter een vlaflip naar eigen creatie.

Wil jij meer weten over Stichting Buddiez stuur dan een DM of kijk op onze website www.Buddiez.nl

@Twentsche Foodhal, @Woningcorporatie Domijn Dank voor jullie medewerking!!

 

Uitje bij de Stalhouderij

Uitje bij de Stalhouderij

Zondag 13 oktober zijn wij op uitnodiging van de Tuffelkroepers, Samenwerkingsverband.Twekkelerveld en Stalhouderij.Schouwink op visite geweest bij de Stalhouderij. Helaas had de griep ook vele Buddiez in zijn greep maar de Buddiez en kinderen van de Tuffelkroepers die er wel konden zijn hebben Onmeunig genoten van een onvergetelijke middag.

Een middag met een rondrit in de Jan Plezier die getrokken werd door twee mooie grote zwarte paarden. Ook was er de mogelijkheid om zelf nog even een rondje op de rug van zo’n mooi paard te maken. Ook enkele ouders werden getrakteerd op een heerlijk hapje en drankje. En na gedane arbeid was het de beurt van deze paarden om verwend te worden. Ze werden heerlijk geborsteld en getrakteerd op een lekkernij.

Stalhouderij.Schouwink en Tuffelkroepers bedankt voor deze mooie en onvergetelijke middag!

 

Stichting Buddiez in het nieuws!

Stichting Buddiez in het nieuws!

Afgelopen week zijn wij benaderd door de NOS of zij een stukje over Stichting Buddiez mochten publiceren op hun website. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee mee maar zoals het gaat in media-land is er maar beperkt ruimte kon niet ons hele verhaal worden gepubliceerd.
 
Daarom voelen wij ons genoodzaakt om te vermelden dat de leeftijdsrichtlijn is van 8 tot 16 jaar!
 
Omdat wij een intake gesprek voeren met een “toekomstige” Buddy kan er van de leeftijdsrichtlijn worden afgeweken.
 
Buddy’s in de watten gelegd

Buddy’s in de watten gelegd

Enschede – Zo’n twintig buddy’s van Stichting Buddiez zijn zondag enorm in de watten gelegd. Tijdens de Goastok gala-avond van de Enschedese Karnavals Raad heeft de stichting de goastok in ontvangst mogen nemen. Dit attribuut gaat elk jaar naar iemand die iets bijzonders doet voor anderen. Aan de uitreiking was een veiling gekoppeld, die 3333,33 euro opbracht. Van dit geld is een dag georganiseerd voor de kinderen die ‘werken’ voor Stichting Buddiez. De stichting koppelt eenzame kinderen en jongeren aan leeftijdsgenoten die wél middenin het leven staan. Die eenzaamheid kan het gevolg zijn van ziekte, maar doordat de kinderen geen aansluiting vinden met buurkinderen, omdat ze naar een andere school (bijvoorbeeld speciaal onderwijs) gaan. De dag was gevuld met allerlei leuke en nuttige activiteiten, zoals een weerbaarheidstraining door Kenniscentrum Weerbaarheid (op deze locatie aan de Lijsterstraat in Enschede werd de dag ook gehouden). Natuurlijk stond er een springkussen, was er patat, popcorn en suikerspinnen en voor het gezonde tegenwicht stond er een fruitkar. Dankzij de vele vrijwilligers is de dag enorm geslaagd, aldus Daniëlle Schokker van Stichting Buddiez. Info: buddiez.nl

Huis aan Huis Enschede. Franklin Veldhuis.

https://www.huisaanhuisenschede.nl//reader/57825/1132887/buddys-in-de-watten-gelegd

19 mei – Weerbaarheidstraining en veel meer leuks!!

19 mei – Weerbaarheidstraining en veel meer leuks!!

Zondag 19 mei zijn de buddy’s van Stichting Buddiez enorm in de watten gelegd. Tijdens de Goastok gala-avond van de Enschedese Karnavals Raad (EKR) heeft Stichting Buddiez de Goastok in ontvangst mogen nemen. Naast de Goastok hebben Kenniscentrum Weerbaarheid (KCW) en de Daaltrappers Stichting Buddiez een mooie middag aangeboden met een weerbaarheidstraining, springkussen, patatkraam, fruitkar, popcorn en suikerspinnen. Dankzij alle geweldige vrijwilligers is deze dag enorm geslaagd! Fantastisch dat er zulke geweldige mensen zijn die de stichting dit soort goed verzorgde initiatieven aanbiedt!

De foto’s zijn uiteraard weer gemaakt door onze fotograaf Johnny Vinkenvleugel