Stichting Buddiez in het nieuws!

Stichting Buddiez in het nieuws!

Afgelopen week zijn wij benaderd door de NOS of zij een stukje over Stichting Buddiez mochten publiceren op hun website. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee mee maar zoals het gaat in media-land is er maar beperkt ruimte kon niet ons hele verhaal worden gepubliceerd.
 
Daarom voelen wij ons genoodzaakt om te vermelden dat de leeftijdsrichtlijn is van 8 tot 16 jaar!
 
Omdat wij een intake gesprek voeren met een “toekomstige” Buddy kan er van de leeftijdsrichtlijn worden afgeweken.
 
Buddy’s in de watten gelegd

Buddy’s in de watten gelegd

Enschede – Zo’n twintig buddy’s van Stichting Buddiez zijn zondag enorm in de watten gelegd. Tijdens de Goastok gala-avond van de Enschedese Karnavals Raad heeft de stichting de goastok in ontvangst mogen nemen. Dit attribuut gaat elk jaar naar iemand die iets bijzonders doet voor anderen. Aan de uitreiking was een veiling gekoppeld, die 3333,33 euro opbracht. Van dit geld is een dag georganiseerd voor de kinderen die ‘werken’ voor Stichting Buddiez. De stichting koppelt eenzame kinderen en jongeren aan leeftijdsgenoten die wél middenin het leven staan. Die eenzaamheid kan het gevolg zijn van ziekte, maar doordat de kinderen geen aansluiting vinden met buurkinderen, omdat ze naar een andere school (bijvoorbeeld speciaal onderwijs) gaan. De dag was gevuld met allerlei leuke en nuttige activiteiten, zoals een weerbaarheidstraining door Kenniscentrum Weerbaarheid (op deze locatie aan de Lijsterstraat in Enschede werd de dag ook gehouden). Natuurlijk stond er een springkussen, was er patat, popcorn en suikerspinnen en voor het gezonde tegenwicht stond er een fruitkar. Dankzij de vele vrijwilligers is de dag enorm geslaagd, aldus Daniëlle Schokker van Stichting Buddiez. Info: buddiez.nl

Huis aan Huis Enschede. Franklin Veldhuis.

https://www.huisaanhuisenschede.nl//reader/57825/1132887/buddys-in-de-watten-gelegd

19 mei – Weerbaarheidstraining en veel meer leuks!!

19 mei – Weerbaarheidstraining en veel meer leuks!!

Zondag 19 mei zijn de buddy’s van Stichting Buddiez enorm in de watten gelegd. Tijdens de Goastok gala-avond van de Enschedese Karnavals Raad (EKR) heeft Stichting Buddiez de Goastok in ontvangst mogen nemen. Naast de Goastok hebben Kenniscentrum Weerbaarheid (KCW) en de Daaltrappers Stichting Buddiez een mooie middag aangeboden met een weerbaarheidstraining, springkussen, patatkraam, fruitkar, popcorn en suikerspinnen. Dankzij alle geweldige vrijwilligers is deze dag enorm geslaagd! Fantastisch dat er zulke geweldige mensen zijn die de stichting dit soort goed verzorgde initiatieven aanbiedt!

De foto’s zijn uiteraard weer gemaakt door onze fotograaf Johnny Vinkenvleugel

Nieuwe buddy!

Nieuwe buddy!

Na een intakegesprek is er weer een geweldige buddy bijgekomen 😃. Fantastisch!
Is jouw kind eenzaam of wil je kind er voor een ander zijn die eenzaam is? Meld je dan nu aan!

2e spreekbeurt over Stichting Buddiez!!

2e spreekbeurt over Stichting Buddiez!!

Binnenkort een 2e spreekbeurt over Stichting Buddiez. De fantastische Marèl gaat dit verzorgen.  (Haar naam mag in overleg met haar moeder worden genoemd). Trots op haar! Ze gaat het fantastisch doen 🙂

Spelletjesmiddag!!

Spelletjesmiddag!!

Afgelopen zondag 10 februari was de eerste activiteit voor Stichting Buddiez in 2019! Spelletjes werden gedaan. Bedankt fijne buddy’s voor jullie komst en fantastische vrijwilligers die zorgden dat alles in goede banen werd geleid! Eveneens het Noaberhuus Glanerbrug voor de ruimte die we weer mochten gebruiken!
Foto’s zijn gemaakt door Johnny Vinkenvleugel
Mooi bedrag ontvangen van EKR Krekkelstad!!

Mooi bedrag ontvangen van EKR Krekkelstad!!

Wat een mooi artikel in Tubantia. Afgelopen zaterdag mocht  Stichting Buddiez na een presentatie en veiling dit fantastische bedrag van € 3.333,33 in ontvangst nemen van de Stadsprins Krekkelstad! Maar wij hebben ook ontdekt dat naast het carnavalsfeest an sich de diverse carnavalsverenigingen  van de EKR Krekkelstad ook van groot belang belang zijn voor de wijken waarin ze zitten. Denk aan het sinterklaasfeest, tehuizen bezoeken, naar mensen omzien met een rugzakje etc etc. Kortom Stiching Buddiez en de EKR vinden elkaar hierin helemaal! Verbinden van mensen! Daarom is het ook extra bijzonder dat we naast dit mooie bedrag ook activiteiten hebben aangeboden gekregen. Dit om samen iets moois te creëren voor de geweldige buddy’s van onze stichting!
Kortom waarom als kind eenzaam zijn terwijl stichting Buddiez bestaat!