Wij zijn met zijn allen bij de Risk Factory op het terrein van vliegveld Twente geweest en na een goede uitleg over wat ons te wachten stond zijn wij in drie groepen de verschillende opdrachten gaan uitvoeren.

Zo hebben wij geleerd wat te doen als er brand is, het herkennen van gevaarlijke situaties in huis, hoe ga je verstandig met jouw gegevens op internet om, hoe voelt het als je dronken bent of drugs gebruikt en hebben wij geoefend met het bellen naar 112. Natuurlijk niet naar de echte 112, want dat mag alleen in noodgevallen.

Alles bij elkaar was het weer een geslaagde middag en hebben wij ook huiswerk gekregen.

Namelijk……..thuis afspreken wat te doen als er brand is. Maak duidelijke afspraken met jouw moeder, vader, broer(tjes) en zus(jes).

Enkele tips zijn:

  • Spreek af waar jullie buiten verzamelen.
  • Roep jouw moeder, vader, broer(tjes) en zus(jes).
  • Blijf niet op hen wachten maar ga naar de afgesproken plaats buiten.
  • Vraag buren en voorbijgangers om hulp.

Via deze weg willen wij iedereen bedanken en in het bijzonder Stefan Mues en zijn vrijwilligers team van de Risk Factory voor deze mooie, leuke en leerzame middag. Toppers zijn jullie!!

De rest van de foto’s zijn te zien op de foto pagina!!

Hieronder kun je twee korte fragmenten zien om een idee te krijgen wat er die dag gedaan is. (Let op: bij de tweede video is er luid een brandalarm hoorbaar.)