Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij, neem hier contact met ons op

Hoe gaat het worden of het krijgen van een buddy precies in zijn werk?

Nadat het kind een formulier heeft ingevuld om een buddy te worden of te krijgen nemen wij contact op met de ouders voor een intake-gesprek. Hierbij zijn zowel de ouder als het kind aanwezig. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken waar uw kind behoefte aan heeft en leuk vindt. Daarnaast welk karakter uw kind heeft en welk karakter er als buddy bij uw kind past. Nadat de ouders een handtekening op het ‘Toestemmingsformulier’ hebben gezet komt het kind in de buddy-poule. Als uw kind heel goed bij een ander kind past nemen wij contact op met de ouders van beide kinderen.

Vervolgens wordt er in overleg met de ouders een afspraak ingepland waarbij beide kinderen samen een activiteit uitvoeren. Uiteraard onder goede begeleiding. Dit zodat er goed gekeken kan worden of er een klik is tussen de kinderen.  Als er een klik is zijn ze officieel buddiez van elkaar!

Zijn er verplichtingen?

Nee die zijn er niet. Het gaat om een vriendschap. Net als bij iedere andere vriendschap kan een vriendschap van korte duur zijn of heel lang duren. Uiteraard staat Stichting Buddiez altijd aan de zijlijn om dit proces goed te begeleiden.

Is een WA verzekering verplicht?

Ja dat is verplicht want vanuit Stichting Buddiez willen wij niet dat kinderen onnodig risico lopen.

Hoe vaak zien de kinderen elkaar?

Dat is afhankelijk van de wensen van beide kinderen. Het contact kan ook via sociale media verlopen. Stichting Buddiez organiseert ook activiteiten waar de gekoppelde buddy’s samen aan kunnen deelnemen.

Waar spreken de kinderen af?

Dat bepalen de kinderen helemaal zelf. Uiteraard in overleg met de beide ouders van de kinderen.

Welke activiteit doen de kinderen als ze afspreken?

Tijdens het intake-gesprek zijn de voorkeuren en interesses besproken. Stichting Buddiez zal aan de hand hiervan een geschikte buddy zoeken voor het desbetreffende kind.

Kan een kind meerdere buddy-vriendschappen krijgen?

Ja dat kan. Uiteraard kijken we wel kritisch naar de belastbaarheid van het kind.

Volg ons ook op Facebook!

Ga naar onze Facebook-pagina